Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 maj, 2021 - 15:30Uppdaterad: tisdag, 18 maj, 2021 - 17:20
  • Det är Sottunga som begärt en kommunutredning. Arkivbild.

Första diskussioner om kommunutredning

Ett inledande möte angående Sottungas begäran om kommunutredning hölls igår, med deltagare från landskapsregeringen, Sottunga, Föglö och Kökar.

Kansliminister Harry Jansson (C) säger att det var diskussioner för att ge kommunerna möjligheter att se på exempelvis juridiska och ekonomiska frågor kring Sottungas begäran om kommunutredning.

- Från och med första juni har kommunerna möjlighet att diskutera processer såsom frivillig sammanslagning om man så önskar, säger Harry Jansson.

Han säger att kommunernas fullmäktigen ska ta ställning i frågan kring eventuell gemensam kommunutredning.

Kökars kommundirektör Johan Rothberg säger att det var bra diskussioner under mötet. Han ställer sig tveksam till alternativet att slå samman de tre kommunerna.

- Vi får se vad fullmäktige och kommunstyrelse säger på Kökar, men jag ser det inte som en möjlig lösning att gå samman, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »