Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 december, 2016 - 15:44Uppdaterad: onsdag, 14 december, 2016 - 16:02
  • Tingsrätten har dömt en 22-åring för lockande av barn i sexuella syften. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Försökte locka 13-åring till sex

En nu 22-årig man har dömts för ett brott som kallas ”lockande av barn i sexuella syften”.

Tingsrätten finner det styrkt att mannen som 19-20-åring via meddelanden på facebook försökt få en då 13-14-årig flicka att träffa honom för att ha sex. I åtalet sades också att mannen hade uppmanat flickan att skicka nakenbilder till honom, men det är inte bevisat.

I sin dom tog tingsrätten ställning till om mannen skulle dömas för lockande av barn i sexuella syften eller för försök till sexuellt utnyttjande av barn. I bedömningen beaktades att mannen och flickan hade träffats och då knappt pratat med varandra, så tingsrätten anser inte att mannen åstadkommit en omedelbar fara för flickan att bli sexuellt utnyttjad.

Mannen döms mot sitt nekande till 60 dagars villkorligt fängelse och till övervakning i tre månader. Han ska ersätta flickan med 400 euro för lidande, och han ska också betala rättegångskostnader på drygt 1500 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »