Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 november, 2016 - 12:04

Försök till sexuellt utnyttjande

Idag inleddes rättegången mot en man i dryga 20 års-åldern som står åtalad för försök till sexuellt utnyttjande av barn.

 Det påstådda brottet ska ha skett 2013-2014 och målsägande var vid tiden 13-14 år och den åtalade 19-20 år. Mannen och flickan hade kontakt via sociala medier och då ska den åtalade ha försökt övertalat flickan att ha sex med honom och ta nakenbilder på sig själv och skicka till honom. Dom träffades även ett par gånger, men ingen sexuell kontakt ska ha skett då. Konversationen på sociala medier upptäcktes av flickans föräldrar och då gjordes också anmälan.

Den åtalade medger att han har haft kontakt med flickan via sociala medier, men att det inte är han som har skrivit att han ville ha sex med henne. Vid den tiden bodde den åtalade tillsammans med en kompis och han hävdar att det var kompisen som skrev de sexuella inslagen. Därför yrkar mannen på att åtalet ska förkastas. Rättegången inleddes alltså idag och fortsätter nästa vecka.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »