Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 november, 2019 - 15:25Uppdaterad: onsdag, 13 november, 2019 - 17:32

Förslaget om en gemensam räddningsmyndighet faller

Eftersom både Saltvik och Jomala säger nej, faller nu avtalsförslaget om en gemensam räddningsmyndighet och nämnd.

Efter omröstning förkastade kommunfullmäktige i Saltvik förslaget till avtal för den gemensamma räddningsmyndigheten och nämnden. Kommunstyrelsen hade förordat att Saltvik skulle omfatta det liggande avtalsförslaget, men fullmäktigeledamot René Hampf föreslog att det skulle förkastas. I och med att det fanns två förslag vidtog omröstning och då var det fem ledamöter som röstade för att förslaget ska förkastas och fyra röstade för att det skulle godkännas. Fem ledmöter avstod från att rösta. Kommunfullmäktige i Jomala förkastade i går också förslaget till avtal för den gemensamma räddningsmyndigheten och nämnden.

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund på Mariehamns stad säger att det nuvarande avtalsförslaget faller nu när Saltvik och Jomala har förkastat det.

-Avtalet är skrivet så att alla kommuner skall vara med. Om inte alla vill vara med så blir inte den nuvarande samarbetsmodellen aktuell, säger Kai Söderlund.

Saltviks fullmäktigeledamot René Hampf vill inte kommentera varför avtalsförslaget förkastades. Ålands Radio har sökt Lennart Johansson, räddningschef för Räddningsområde Ålands landskommuner (RÅL).

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »