Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 maj, 2023 - 11:48Uppdaterad: onsdag, 17 maj, 2023 - 13:19

Förslaget till gemensam räddningsmyndighet går vidare

Infrastrukturnämnden förordar förslaget till en gemensam kommunal räddningsmyndighet och föreslår inför stadsstyrelsen att ett samarbetsavtal ingås. 

Förslaget går ut på att Jomala kommun och Mariehamns stad gemensamt ger ett förslag åt övriga åländska kommuner att ett samarbete om gemensam räddningsmyndighet ingås, så att det nya räddningsområdet kan börja verka 1 januari 2024.   

I beredningen i ärendet skrev Karl Nordlund, räddningschef vid Mariehamns räddningsverk, att “det naturliga och enkla sättet att få till stånd en räddningsmyndighet är att den ena befintliga myndigheten uppgår i den andra.
- För Räddningsområde Ålands landskommuner, RÅL, med Jomala som huvudman finns samarbetsformer som med smärre förändringar skulle möjliggöra för övriga kommuner att gå in som samarbetskommuner. Processen kräver att Brändö, Föglö, Kumlinge, Kökar, Lemland och Mariehamn ansluter sig till nuvarande RÅL, skrev Nordlund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »