Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 juli, 2018 - 17:03Uppdaterad: torsdag, 19 juli, 2018 - 17:55
  • André Eriksson menar att försäljningen av vätskeersättningspreparat har exploderat de senaste dagarna. Foto: Nina Smeds.

Försäljningen av vätskeersättning har exploderat

Försäljningen av vätskeersättningspreparat på Centralapoteket har fullkomligen exploderat de senaste dagarna säger provisor André Eriksson.

- Efterfrågan har varit otroligt stor. Jag kan inte minnas nån gång vi sålt så mycket som den senast veckan, säger Eriksson.

På grund av efterfrågan har många produkter tagit helt slut från tillverkarna och apoteket har fått vända sig till nya tillverkare för att köpa in vätskeersättning. För tillfället finns det preparat att köpa, men om värmen håller i sig vågar Eriksson inte säga hur länge de finns tillgängliga. Nytt för i år också att företag köper vätskeersättning till sina anställda för att de ska orka med arbetsdagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »