Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 maj, 2018 - 05:45Uppdaterad: tisdag, 29 maj, 2018 - 09:20
  • Vikingabyn i Saltvik, här under pågående marknad. Arkivfoto.

Fornföreningen Fibula bygger – men saknar bygglov

Fornföreningen Fibula bygger mindre byggnader utan bygglov i Vikingabyn i Saltvik.

I höstas byggde man en så kallad ekonomibyggnad på omkring 80 kvadratmeter, i den finns en kylcontainer. När byggnaden i princip stod klar kom bygglovsansökan in till kommunen.

- Det borde ha gjorts innan. Man ska ju förfara rätt och ha ett bygglov innan man bygger, säger byggnads-och miljöinspektör Erika Gottberg.

Nu har föreningen börjat förbereda för att bygga ett grillhus på området. Bygglovansökan kom till Erika Gottberg under måndagen och behandlas på byggnadsnämndens möte i mittten av juni.
- Vad jag vet har de börjat gräva på platsen och det är okej. Men jag måste ju åka och titta hur långt de har fortskridit nu, säger hon.

Föreningens ordförande Tom Danielssson vill inte kommentera men säger att han per telefon meddelat kommunen att man ska bygga ett grillhus på platsen.

När det gäller byggnaden runt kylcontainern så menar han att det är ett missförstånd där man trodde att det var okej att bygga på en fastslagen byggruta enligt situationsplanen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »