• Viking Line redovisar minusresultat för årets första kvartal. Arkivfoto: Viking Line Hannu Vallas
Publicerad: torsdag, 17 maj, 2018 - 09:37

Förlustkvartal för Viking Line

Ett förbättrat resultat jämfört med motsvarande period i fjol men ändå en förlust på 13,5 miljoner euro. Det redovisar Viking Line i en delårsrapport för årets första kvartal.

Rörelseresultatet för samma period i fjol var -17,7 miljoner. Då uppgick koncernens omsättning till 101,1 miljoner euro, nu till 100,3 miljoner. I rapporten konstateras att räkenskapsårets första kvartal regelmässigt är det svagaste och att man tack vare lägre kostnader förbättrade resultatet trots en något lägre omsättning.

Viking Lines styrelse bedömer att rörelseresultatet för hela året kommer att förbättras jämfört med fjolårets även om bunkerpriserna föväntas vara högre och den svenska kronans kursutveckling är osäker.

Viking Line meddelar i dag också att koncernens ledningsgrupp förstärks med sjökapten Henrik Grönvik och informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström, bägge med lång erfarenhet inom bolaget.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.