Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 november, 2023 - 15:12Uppdaterad: måndag, 20 november, 2023 - 16:26

Förlikningsförhandlingarna: Berndtsson fortsatt lika säker – ser endast teoretiskt strejkhot

Senast under fredagen ska Finlands Sjömans-Union, Finlands Maskinbefälsförbund och Finlands Skeppsbefälsförbund ha godkänt det förhandlingsresultat för Ålands förbindelsefartygstrafik som ligger hos riksförlikningsmannen. Utan ett godkännande från samtliga styrelser kvarstår strejkvarslet.  

– I teorin är det så, men jag har sagt hela tiden att fartygen kommer att köra och det står jag fast vid, säger Oskar Berndtsson, direktör för Nordic Jetline till Ålands Radio.

Nordic Jetline äger EW Finland och Kalbåda Shipping som är motparter i förhandlingen. Enligt Berndtsson har arbetsgivaren redan godkänt det upplägg som presenterats för riksförlikningsmannen i och med att parterna kom överens under fredagen. I hans ögon återstår endast formalia.  
– Har inte förbunden avblåst strejken så har de väl inte det. De måste ha sina styrelsemöten, men vi är överens, säger Oskar Berndtsson.  

– Det hade kunnat bli tal om äkta förlikning, men nu har vi ett förhandlingsresultat och det är mycket positivt, säger Johan Ramsland, verksamhetsledare för Finlands Skeppsbefälsförbund som inte vill föregå styrelsemötena. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »