Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 januari, 2017 - 15:46Uppdaterad: tisdag, 31 januari, 2017 - 09:15

Förföljde kvinna i två år

40 dagsböter yrkar åklagaren att straffet ska bli för den man som i två års tid förföljt, kontaktat och iakttagit en ung kvinna, trots hennes tydliga budskap att hans kontaktförsök inte varit önskvärda.

Fallet rullades upp i tingsrätten i dag och händelserna ska i huvudsak skett på kvinnans studieort. Mannen, som inte själv var på plats i tingsrätten, har nekat till att han skulle ha förföljt kvinnan och har sagt att han inte har vetat att kvinnan hade kontaktat polisen. Kvinnan kände inte mannen överhuvudtaget.

Mannen har enligt åtalet ringt, sms:at, skrivit på facebook och fysiskt sökt upp kvinnan då hon varit ute på krog. Beteendet har enligt åtalet varit ägnat att skapa rädsla och ångest. Kvinnan intygade att hans beteende gjort henne rädd och påverkat hennes liv och att hon inte har kunnat röra sig ute i den utsträckning som hon har velat.

Dom i fallet kommer senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »