Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 juli, 2020 - 06:20Uppdaterad: torsdag, 30 juli, 2020 - 10:16
  • Flera arbetsplatser fortsätter att jobba hemifrån trots att rekommendation om distansarbete upphör. Genrebild/Pixabay.

Företagen väljer olika när distansarbete upphör

Den första augusti upphör riksregeringens rekommendation om storskaligt distansarbete.

Flera arbetsplatser fortsätter att jobba hemifrån. En av dem är Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag där har man interna rekommendationer om distansarbete som gäller fram till den sista augusti. På Mariehamns stad kommer ett fåtal som jobbar på distans fortsätta att göra det.

Flera arbetsplatser avbryter distansarbetet. Ålands penningautomatförening, Paf, återgår till normalläge, men har under lång tid tillåtit visst distansarbete. Vice vd Daniela Johansson berättar att Paf redan innan pandemin hade den nödvändiga it-infrastrukturen.

På Ålandsbanken och Crosskey har nästan 600 av de 700 anställda jobbat på distans HR-chef Johan Haglöf berättar att det har gått bra, men att man från och med den första augusti avbryter allt distansarbete.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »