Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 januari, 2019 - 05:44Uppdaterad: fredag, 11 januari, 2019 - 13:15

Företagen tänker allt mer på miljön

Stormen Alfrida och andra oväder har aktualiserat frågan om hur det står till med vår miljö. Flygresenärer har börjat tala om begreppet flygskam och företagen har blivit allt mer medvetna om sin miljöpåverkan.

Tove Erikslund som är administrativ chef på Ålandsbanken säger att man har en resepolicy där det bland annat framgår att man i första hand ska träffas via videokonferenser och att anställda som åker till Sverige helst ska åka färja. Ålandsbanken miljökompenserar dock inte för sina resor utan sköter den biten via Östersjöfonden.

- Att helt sluta resa är inget alternativ för ett internationellt företag som Optinova, men vi är noga med att väga in miljöaspekter när vi reser och använder även videokonferenser som ett alternativ. Det säger Annette Höglund-Dönnes, försäljning- och marknadsföringsdirektör inom Optinovagruppen.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »