Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 15 mars, 2020 - 21:30Uppdaterad: söndag, 15 mars, 2020 - 21:30
  • Ålands näringslivs vd Anders Ekström. Arkivfoto: Ulf Weman.

”Företag kan försvinna före sommaren”

Åländska företag kan försvinna före sommaren på grund av coronaviruset. Det tror Ålands näringslivs vd Anders Ekström.

Effekterna märks redan, och initialt är det rederierna och resebranschen som påverkats negativt. Anders Ekström tror dock att de flesta branscher på Åland så småningom kommer att påverkas av situationen. På Ålands näringslivs hemsida kan företagare fylla i en enkät där de uppger hur de påverkas av coronasituationen och vilka risker de ser för sina verksamheter.
- Många är påverkade och det är också extrema påverkningar i många fall, så jag skulle inte bli förvånad om vi ser företag som inte finns kvar i sommar på grund av det här, säger Anders Ekström.

Han tror att exempelvis att turismföretagare som redan funderat på att kanske lägga ner tar det slutliga beslutet i och med den nu uppkomna situationen.
- Men man ska minnas att det här har gått väldigt fort och det är en chock, så ta inga panikbeslut utan sov på saken någon natt i alla fall, säger Ekström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »