Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 mars, 2021 - 06:05Uppdaterad: onsdag, 3 mars, 2021 - 14:50

Företag har varit flexibla med distansarbete

I ungefär ett års tid har åländska arbetsplatser tillämpat distansarbete i mån av möjlighet. Allt för att minska risken för smittspridning av coronaviruset.

Men åländska företag har visat prov på flexibilitet.
- Vi har från första början rekommenderat distansarbete, men vi har varit väldigt flexibla och låtit personalen långt få välja själva vad som har passat både deras arbetssituation och deras arbetsuppgifter, säger Marika Nordberg som är HR-specialist vid Ömsen försäkringar.

Ålandsbankens HR-chef Johan Haglöf säger att man har varit lyhörda för personalens behov och ifall det är någon som inte har mått bra av att arbeta på distans så har man plockat in personerna på jobb ibland för att de ska få känna ett sammanhang.
Distansarbetet har enligt honom funkat över förväntan, samtidigt som ovissheten kring hur länge det ska pågå kan vara påfrestande.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »