Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 juni, 2021 - 05:49Uppdaterad: måndag, 21 juni, 2021 - 06:00
  • Nuvarande kommundirektören på Brändö John Wrede. Arkivfoto.

Föreslagen kommundirektör på Brändö drar sig ur

Brändö kommun måste börja om processen med att hitta en ny kommundirektör eftersom kommunstyrelsens föreslagna Kent Eriksson inte längre står till förfogande.

Orsaken till Erikssons beslut vill nuvarande kommundirektör John Wrede inte kommentera, men han säger att situationen är olycklig.

- Processen har ju gått ganska långt och det var fem före att jag skulle ha skickat kallelsen till fullmäktigemötet, säger John Wrede.

Rekryteringsarbetsgruppen ska nu ha ett nytt möte. Arbetsgruppen ska besluta om de ska föreslå till kommunstylesen att börja en ny rekryteringsprocess eller om de plockar in någon av de andra som tidigare sökte tjänsten.

-En ny runda är alltid en ny runda. Det tar tid och allt skjuts fram med åtminstone en månad, säger John Wrede.

Åtta personer hade sökt tjänsten som kommundirektör. Om det blir en ny rekryteringsprocess så hoppas han på fler sökanden.

- Vi får helt enkelt se vad styrelsen beslutar den 23 juni, säger John Wrede.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »