Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 september, 2018 - 13:30Uppdaterad: måndag, 3 september, 2018 - 15:51
  • Huvudskyddsombudet på m/s Eckerö tycker att Metoo-kampanjen gjort skillnad. Pressbild.

”Förbättrad situation vad gäller sextrakasserier”

- Situationen kring sexuella trakassserier har förbättrats de senaste åren. Det säger Louise Hellberg som är kallskänka och huvudskyddsombud på m/s Eckerö.

Enligt henne beror förändringen till stor del på att problemet lyfts fram i samband med Metoo-kampanjen. Sjöfartsbranschen i Sverige har tagit ett helhetsgrepp kring frågan och startat ett projekt för att bidra till en sjöfart utan trakasserier. Förra veckan ordnade man ett seminarium i Göteborg där Louise Hellberg deltog. Under seminariet berörde man bland annat hur en arbetsplats påverkas av den jargong som råder.

- Föreläsaren Charlotte Signahl pratade bland annat om vikten av att inte acceptera bortförklaringar som ”Så här har det alltid varit ombord”, säger Louise Hellberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »