Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juni, 2021 - 17:36Uppdaterad: måndag, 7 juni, 2021 - 19:40
  • Arbetsresor med färjor tillåts inte än, med vissa undantag. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Förändringar i regler för inresande

Från och med den 7 juni gäller vissa nya bestämmelser vid inresa till landet, det berättade Juri Jalava vid gränsbevakningen när landskapsregeringen höll presskonferens om coronaläget under måndagen.

Det första beslutet han nämner är att arbetsresor med flyg från ett annat EU- eller Schengenland tillåts om det baserar sig på en arbetsanställning eller ett uppdrag. Arbetsresor med färjor tillåts ännu inte, med undantag för samhälls- och försörjningskritiska uppdrag.

En annan förändring är vilka som räknas som släkting när det kommer till inresa i familjeärenden. Nu ingår också syskon, kusiner, barnbarnsbarn, fastrar, mostrar, morbröder och farbröder bland de som avses som släkting. Dessutom ingår släktingars make och minderåriga barn.

Juri Jalava säger att statsrådets beslut gäller från och med 7 juni till och med den 27 juni.

Ytterligare information finns att läsa på raja.fi.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »