Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 juni, 2011 - 16:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Föräldrauppror mot lärare

Föräldrar till barnen i en klass i Rangsby skola i Saltvik vill ha en ny lärare, eller så överväger de att byta skola för barnen. I ett brev till skol- och bildningsnämnden i Saltvik kritiserar 15 föräldrar läraren för att inte vara kompetent. "Det måste till en avsevärd förändring i form av ett lärarbyte för att trygga den fortsatta skolgången", skriver föräldrarna. Annars hotar de alltså med att flytta på barnen. Skol- och bildningsnämnden tar upp frågan på ett extra möte nästa vecka. Brevet från föräldrarna kom till nämnden den 23 juni. - Det var väldigt sent som brevet kom med tanke på läsårets planering, men vi har bett läraren bemöta det. Det är sedan nämndens sak att ta ställning, säger kommundirektör Kerstin Alm.Ålands radio har i dag försökt nå läraren för en kommentar, dock utan att lyckas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »