Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2017 - 11:21Uppdaterad: fredag, 17 november, 2017 - 13:05
  • Hammarland ska folkomrösta om kommunindelningen den 28 januari. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Folkomröstning före utredning i Hammarland

Hammarland fattar inget beslut om deltagande i en utredning om förändrad kommunindelning förrän en folkomröstning genomförts. Det beslöt kommunfullmäktige med rösterna 8 – 7 i går.

Minoriteten ville att Hammarland skulle säga ja till förslaget från Jomala att tillsammans med Eckerö, Lemland och Lumparland anhålla om att landskapsregeringen tillsätter en utredare.

Att det blir en folkomröstning också i Hammarland den 28 januari slogs däremot fast i går. Då beslöts också om oförändrade skatter nästa år vilket innebär att inkomstskatten är 17,25 procent och till exempel fastighetsskatten för stadigvarande boende 0 procent. Hammarlandsfullmäktige godkände också indexjusteringar av kommunala taxor på 1-2 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »