Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 12 december, 2017 - 11:46
  • I Jomalas budget för nästa år föreslås att 30.000 euro ska användas för att förbättra motionsspåret vid Vikingahallen, här är det Patrik Lehtonen som åker skidor längs det. Arkivfoto.

Flyktingar och motion i Jomalafullmäktige

Flyktingmottagande, förbättring av motionsspåret vid Vikingahallen och framtiden för Södra Ålands högstadiedistrikt! Det är några av de ämnen som behandlas när kommunfullmäktige i Jomala sammanträder i kväll.

Flyktingmottagandet ingår i ett förslag till nästa års budget som diskuterades i fullmäktige för en månad sedan. Utgående från den remissdebatten har kommunstyrelsen gjort en del ändringar och föreslår bland annat en utredning av möjligheterna att i samarbete med andra kommuner ta emot flyktingar nästa år. Bland andra förslag finns att prioritera en gc-led längs Kalmarnäsvägen nästa år och flytta fram gc-leden Norra Bergshöjden–S-market till 2019. Dessutom föreslås att 30.000 euro används för att grundförbättra motionsspåret vid Vikinghallen.

Att överta eller träda ur SÅHD skulle egentligen ha utretts i år men den frågan föreslår kommunstyrelsen att man avvaktar med tills konsekvenserna av kommunreformen är klarlagda.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »