Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 mars, 2020 - 06:05Uppdaterad: fredag, 27 mars, 2020 - 11:11
  • Fem flyg i veckan till Helsingfors är landskapsregeringens önskemål. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Flygtrafiken trappas ner

Fem flyg i veckan till och från Helsingfors behövs för att täcka sjukvårdens behov sade lantrådet Veronica Thörnroos (C) under torsdagens presskonferens med anledning av restriktionerna i samband med coronavirusets spridning.

- Det kommer vi troligtvis inte att få, sade hon.

Frågan från myndigheterna i Helsingfors kom i torsdags eftermiddag och behovet finns för att transportera bland annat mediciner och prover mellan Åland och Helsingfors och eventuellt någon patient.

I riksregeringens promemoria om stängningen av Nyland för att stävja smittspridningen av coronaviruset covid-19 skriver man att landskapsregeringen överväger att dra ner på turerna i skärgårdstrafiken, men det förnekar Veronica Thörnroos.

- Det är bäst att de tar kontakt med oss direkt så kan jag säga att vi inte överväger att dra in några turer i skärgårdstrafiken, sade hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »