Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 april, 2018 - 10:31Uppdaterad: tisdag, 17 april, 2018 - 10:47
  • Mika Nordberg, mitten, talade om flygtrafik i skärgården på presskaffet. Foto: Owe Sjöblom.

Flygtrafik i skärgården

I dag kastade infrastrukturminister Mika Nordberg fram en tanke om att landskapet eventuellt kan inleda flygtrafik i skärgården som ett komplement till sjötrafiken.

- På avdelningen brukar vi lite skämtsamt prata om att provtänka och det här går kanske under det kontot, sade Nordberg under landskapsregeringens pressinfo i dag.

Men samtidigt tycker han att det är en tanke som är värd att vidareutvecklas.

- Vi har flygfältet på Kumlinge och att anlägga obemannade landningsbanor på de övriga öarna behöver inte vara så svårt, sade Nordberg.

Trafiken skulle kunna bestå av enmotoriga flygplan med högst tio passagerarplatser och skulle möjliggöra transport av till exempel post och mediciner till skärgården.

- Det här var en tanke som föddes när vi funderade på hur kommunikationen kan se ut i den framtida skärgårdskommunen efter kommunreformen, sade Nordberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »