Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 november, 2016 - 15:28Uppdaterad: måndag, 7 november, 2016 - 16:24
  • Polis ledsagar den misstänkte till rättssalen. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Flera vittnen i rättegång om mordförsök

I dag fortsatt vittnesförhören i rättegången där en man står åtalad för att ha försökt mörda sin exfru med kniv i hennes hem i Godby i augusti i år.

Bland annat hördes kvinnans mamma och hon berättade om det samtal hon fick när dottern låg knivskuren hemma på golvet. Kvinnan trodde att hon skulle dö och hade sagt att det var kört. Enligt en annan släkting ska mannen via ett av barnen ha sagt att han gjorde såhär för att ”han hade ont i hjärtat”.

Vittnena var samstämmiga i att mannen varit våldsam och hotfull en tid innan knivdådet. Han hade förföljt kvinnan trots att han hade besöksförbud i kraft och bland annat sökt upp henne på kvinnans arbetsplats och följt efter henne på en semesterresa. Dessutom ringde han i hennes mobil stup i kvarten. Han var hotfull både gentemot kvinnan och hennes släktingar och hade hotat med både pistol och kniv.

Inför förhören med kvinnans släktingar valde mannen att att lämna rättssalen i sällskap med poliser. Den sista rättegångsdagen är den 16 november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »