• Trobergshemmet och Odalgården är stadens äldreboenden. Arkivbild.
Socialdirektör Susanne Lehtinen
Publicerad: onsdag, 9 januari, 2019 - 14:22, uppdaterad: torsdag, 10 januari, 2019 - 09:16

Flera positiva till treskift

Många inom stadens äldreomsorg är positiva till treskiftesarbete och önskescheman, det skriver äldreomsorgschef Pernilla Karlsson, socialdirektör Susanne Lehtinen och socialnämndens ordförande Ulf-Peter Westmark som svar på kritiken från socialdemokratiskt håll om personalpolitiken inom äldreomsorgen.

Sedan det blev känt att äldreomsorgen ska införa treskiftesarbete så har 17 personer valt att avsluta sin anställning hos Mariehamns stad, varav sju personer har gått i pension. Totalt sysselsätter äldreomsorgen cirka 180 personer.

Under hösten har man ägnat sig åt planering och förberedelser inför övergången till treskiftesarbete och bland annat har personal från ÅHS bjudits in till avdelningsmöten för att informera hur dom arbetar med treskift och önskescheman. En del avdelningarna inom äldreomsorgen har valt att införa de nya arbetsrutinerna redan och flera startar nu i januari.

Fler Nyheter

Åland genomfart för narkotika

Rasmus Friman på sjöbevakningen:
Åland fungerar som en transitpunkt i trafiken av narkotika mellan Sverige, Finland och Baltikum. Det säger Rasmus Friman på sjöbevakningen, stationerad i Nagu, som tidigare jobbat som kommissarie hos polisen på Åland.

ÅM i beachvolley spelades i helgen

Idag söndag spelades åländska mästerskapen i beachvolley och totalt var det sju lag med, tre damlag och fyra herrlag.

ÅM i lättbåtar hölls i helgen

I helgen seglades åländska mästerskapen i lättbåtar på Slemmern och det var fyra klasser som det tävlades i och totalt var 24 seglare med.

Zetterström är nordisk mästare

Nordiska mästaren Ida Zetterström
Ida Zetterström är nordisk mästare i Super Street Bike, det stod klart efter att hon slutade tvåa i den sista deltävlingen som körde i Tierp i helgen.

IFK upp på sjätte plats

Tränaren Peter Lundberg ger sina tankar efter matchen och berättar om manfallet inför sista omgången
Efter den nästsista matchen i grundserien tog IFK Mariehamn klivet upp på den övre halvan av tabellen. Det efter att dom besegrade SJK med 1-0 inför 1.208 personer i hemmapubliken.

Motstånd mot polis och ordningsvakter

När en person skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn den senaste natten så gjorde han så kraftigt motstånd så att han nu är misstänkt våldsamt motstånd mot tjänsteman och motstånd mot polisen.

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.