• Trobergshemmet och Odalgården är stadens äldreboenden. Arkivbild.
Socialdirektör Susanne Lehtinen
Publicerad: onsdag, 9 januari, 2019 - 14:22, uppdaterad: torsdag, 10 januari, 2019 - 09:16

Flera positiva till treskift

Många inom stadens äldreomsorg är positiva till treskiftesarbete och önskescheman, det skriver äldreomsorgschef Pernilla Karlsson, socialdirektör Susanne Lehtinen och socialnämndens ordförande Ulf-Peter Westmark som svar på kritiken från socialdemokratiskt håll om personalpolitiken inom äldreomsorgen.

Sedan det blev känt att äldreomsorgen ska införa treskiftesarbete så har 17 personer valt att avsluta sin anställning hos Mariehamns stad, varav sju personer har gått i pension. Totalt sysselsätter äldreomsorgen cirka 180 personer.

Under hösten har man ägnat sig åt planering och förberedelser inför övergången till treskiftesarbete och bland annat har personal från ÅHS bjudits in till avdelningsmöten för att informera hur dom arbetar med treskift och önskescheman. En del avdelningarna inom äldreomsorgen har valt att införa de nya arbetsrutinerna redan och flera startar nu i januari.

Fler Nyheter

Tio personer gripna efter cupfinalen

Supportrarna från Ilves försökte att storma planen för att fira guldet tillsammans med laget från Tammerfors. Tio personer blev gripna varav en misstänkt för misshandel.

Åtalad kvinna samtycker till sinnesundersökning

Den kvinna som i slutet av maj stod åtalad i tingsrätten för en serie brott under vintern 2019 har samtyckt till att genomgå en sinnesundersökning. Det skriver tingsrätten i sin mellandom i fallet.

LR lämnar yttrande om besvär från Jomala

Högsta förvaltningsdomstolens behandling av Jomala kommuns besvär om att upphäva landskapsregeringens beslut “Socialvårdsplan 2019-2023” går vidare. På begäran av domstolen lämnar landskapsregeringen nu ett yttrande.

Inbrottsvågen medför fler säkerhetsåtgärder

Emmaus Robert Jansson och Ax-safes Anders Hagman:
Inbrottsvågen på Åland den senaste tiden är ett faktum. Hur man ska hantera situationen finns det flera olika förslag på. Emmaus är ett av de företag som råkat ut för inbrott.

Förhandlingsstöd till kommunerna

Under regeringskansliets sammanträdande den 7 juni beslutades det att avtal med konsultfirman Henricson Ab skulle tecknas. Detta så att kommunerna på Åland ska få förhandlingsstöd i deras inledande förhandlingar gällande den nya reformlagen.

Dubbelt dyrare med obebyggda byggplatser, föreslår stadsstyrelsen

En fördubbling av skatten för obebyggda byggplatser. Det är den största förändringen i fastighetsskatteprocenterna som stadsstyrelsen i Mariehamn nu föreslår inför stadsfullmäktiges sammanträde på tisdag.

En miljon kubikmeter skog föll i Alfrida

Lyssna här på vad som sades under presskonferensen:
Man har lyckats processa 300 000 kubikmeter timmer efter Alfrida, en betydligt större volym än det redan ambitiösa mål på 200 000 kubikmeter Ålands skogsindustrier satte upp.

LR vill se fortsatt garnfiske av torsk

Finansminister Mats Perämaa om att LR nu slår vakt om garnfisket:
Landskapsregeringen vill att man fortsättningsvis ska få fiska torsk med garn och begär därför att riket framför det här till EU. Det meddelar man genom ett pressmeddelande.

Ingen skogsbrandvarning längre

Skogsbrandvarningen har upphört från och med idag (fredag) klockan 12.