Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2021 - 21:00Uppdaterad: fredag, 19 februari, 2021 - 21:48

Flera klasser och avdelningar berörda av nya smittor

De nya covid-19-fallen berör flera klasser i Strandnäs skola och två avdelningar på Ängsbackens daghem. Det skriver Terese Flöjt från stadens covid-grupp

Staden har under kvällen gått ut med information till förtroendevalda, anställda och till vårdnadshavare med barn i nämnda verksamheter.
Smittspårningen är en bra bit på väg, men ÅHS har ännu inte hunnit få kontakt med alla som ska sättas i karantän, skriver Terese Flöjt.

Vidare skriver man:
"För att assistera ÅHS kommer skolan att skicka ut särskild information, via Wilma, till vårdnadshavare i de exponerade klasserna. Det görs för att eleverna så snart som möjligt ska få informationen om att de nu är i karantän. ÅHS fortsätter arbetet med att nå samtliga berörda per telefon under helgen.
Karantänen kommer att pågå i 14 dagar, beräknat från tidpunkten för senaste kontakt. Slutdatumet kommer därmed att kunna variera.
Skolan har som bekant ändå stängt för sportlov nästa veckan. Bedömningen nu är att skolan öppnar igen måndagen den 1 mars. Distansundervisning ges till de elever som är i karantän. 
Enligt vad vi vet i nuläget kommer de icke berörda avdelningarna på daghemmet att kunna ha verksamheten igång."
Biträdande bildningschef Pamela Sjödahl säger att två avdelningar på Ängsbackens daghem kan vara öppna eftersom personalen arbetat på ett sånt sätt att smittan inte spridits mellan avdelningarna.

Vi har försökt nå även Terese Flöjt för en kommentar.

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »