• Flera gartuarbeten kommer att märkas i Mariehamn i höst. Arkivfoto Ulf Weman
Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 07:05, uppdaterad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 07:43

Flera gatuarbeten i Mariehamn i höst

Under hösten utförs ett flertal gatuarbeten i Mariehamn som kan påverka framkomligheten för trafikanterna.

Genvägen kommer att få nya vatten och avloppsledningar och arbetet påbörjas vecka 34 och beräknas vara klart i november. På Norragatan mellan Ålandsvägen och Västra Esplanadgatan ska en trottoar förnyas, arbetet påbörjas i augusti och beräknas vara klart till mitten av oktober. Parkstigen kommer att få nya vatten och avloppsledningar, arbetet pågår från augusti till november. Även Tussilagogränd kommer att påverkas när gatan får ny asfalt vecka 33 till 34. Bland de redan pågående gatuarbetena på Havsgatan och Neptunigatan så beräknas arbetet på Neptunigatan vara avslutat till månadsskiftet augusti-september medan arbetet på Havsgatan beräknas pågå till slutet av september. Utöver de meddelade gatuarbetena får ytterligare ett antal gator i staden förbättrad asfaltsbeläggning under hösten. Det här meddelar samhällstekniska avdelningen i Mariehamns stad i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Man dömd för misshandel

Nyhetsnotisen i ljudform:
Tingsrätten har dömt en man till 20 dagar fängelse för att ha misshandlat en annan man i juli under Rockoff-veckan 2018.

Gunell ifrågasatte Centerns objektivitet i tunnelprojekt

Jörgen Pettersson (C) och Camilla Gunell (S):
Hurdan relation har Centern och regeringsblocket till tunnelprojektören FS-links eftersom FS-links är de enda som hörts i finans- och näringsutskottet angående kortrutten undrade Camilla Gunell (S) i dag när lagtinget diskuterade utskottets utlåtande över budgetförslaget för 2020.

20.000 till Kastelholmssamtalen

Nyhetsnotisen i ljudform:
Kastelholmssamtalen som hålls i mars har fått 20.000 euro. Pengarna går till Ålands fredsinstitut som står bakom arrangemanget.

Villkorligt fängelse för bedrägeri

Nyhetsnotisen i ljudform:
Villkorligt fängelse i 3 månader för bedrägeri. Det blev domen under dagens rättegång där en man stod åtalad för grovt bedrägeri under 2014.

Avtal gällande räddningsväsendet sägs upp av staden

Jessy Eckerman, infrastrukturnämndens ordförande
Avtalen mellan Mariehamns stad och Jomala kommun sägs upp gällande brand- och räddningsväsendet. Det beslutades efter infrastrukturnämndens möte igår kväll.

Marknadsdomstolen ger fastighetsverket rätt om geriatriska

Stefan Rumander:
Marknadsdomstolen ger Landskapets fastighetsverk rätt i tvisten med Donalds Arkitekter Ab om geriatriska klinikens utbyggnad.

Fortfarande många hushåll utan el

David Karlsson, vd, Ålands Elandelslag
Det pågår strömavbrott i stora delar av fasta Åland. Under morgonen var det fler än 3000 hushåll som var utan el.

Man dömd till böter för hot

Nyhetsnotisen i ljudform:
Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Person gripen med efterlysningar i riket

Nyhetsnotisen i ljudform:
En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.