• Flera gartuarbeten kommer att märkas i Mariehamn i höst. Arkivfoto Ulf Weman
Publicerad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 07:05, uppdaterad: onsdag, 14 augusti, 2019 - 07:43

Flera gatuarbeten i Mariehamn i höst

Under hösten utförs ett flertal gatuarbeten i Mariehamn som kan påverka framkomligheten för trafikanterna.

Genvägen kommer att få nya vatten och avloppsledningar och arbetet påbörjas vecka 34 och beräknas vara klart i november. På Norragatan mellan Ålandsvägen och Västra Esplanadgatan ska en trottoar förnyas, arbetet påbörjas i augusti och beräknas vara klart till mitten av oktober. Parkstigen kommer att få nya vatten och avloppsledningar, arbetet pågår från augusti till november. Även Tussilagogränd kommer att påverkas när gatan får ny asfalt vecka 33 till 34. Bland de redan pågående gatuarbetena på Havsgatan och Neptunigatan så beräknas arbetet på Neptunigatan vara avslutat till månadsskiftet augusti-september medan arbetet på Havsgatan beräknas pågå till slutet av september. Utöver de meddelade gatuarbetena får ytterligare ett antal gator i staden förbättrad asfaltsbeläggning under hösten. Det här meddelar samhällstekniska avdelningen i Mariehamns stad i ett pressmeddelande.

Fler Nyheter

Vem blev röstmagnet i din kommun?

Martina Eriksson rapporterar om kommunernas röstmagneter:
Kommunernas respektive röstmagneter representerar flera olika partier. I Saltvik, Finström, Jomala, Lemland, Vårdö och Sund kommer kandidaterna som fick flest röster från Centern.

Socialdemokrater, liberaler och moderater valets förlorare

Camilla Gunell och Annette Holmberg-Jansson:
De partier som bildat landskapsregering de senaste fyra åren backade alla i lagtingsvalet i går. Socialdemokraterna tappade två mandat från fem till tre, liberalerna tappade ett mandat från sju till sex och moderaterna tappade ett mandat från fem till fyra.

Valets vinnare vill inte spekulera om ministerposter

Veronica Thörnroos, Bert Häggblom och Alfons Röblom:
Centern blev valets stora vinnare i går kväll och säkrade nio mandat från tidigare sju. Regeringssonderingen börjar redan i dag, men hur man vill att den sammanslutningen ska se ut återstår att se.

Grovt rattfylleri under söndagen

Ett grovt rattfylleri uppdagades i samband med en nykterhetskontroll vid Nabben i Mariehamn under söndag förmiddag.

Experten: Tre trender går att utläsa

Siv Sandberg om valresultatet:
Statsvetaren Siv Sandberg fungerade under valkvällen som Ålands radios expertkommentator och presenterade efteråt sina slutsatser.

Pia Eriksson om valresultatet: ”En besvikelse”

- Det är ju en besvikelse, när man ställer upp är det klart att man vill in och jag tycker att jag har jobbat hårt men framförallt är jag besviken för partiets skull. Så kommenterar Ålands Framtids partiledare Pia Eriksson nattens valresultat. Eriksson blir, då det sista distriktets röster är räknade, utan en lagtingsplats.

Stephan Toivonen: "Vi har gjort det vi kunnat"

Stephan Toivonen:
Åländsk demokrati behåller sitt ena mandat i lagtinget. De hade många kandidater uppställda, betydligt fler än i valet 2015, men lyckades ändå inte utöka sina mandat.

Avgående lantrådet: Svåra frågor försvinner inte

Liberalernas Katrin Sjögren får efter söndagens val kliva av som lantråd för landskapsregeringen.

Dessa är preliminärt invalda i lagtinget

Följande kandidater är preliminärt invalda i lagtinget, nio av dem är kvinnor.