Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 januari, 2021 - 14:35Uppdaterad: måndag, 25 januari, 2021 - 17:43
  • Stationschef Kim Westman. Foto ÅRTV

Flera frågor oklara för gränsbevakningen

Stationschef Kim Westman ser lugnt på resursfrågan för gränsbevakningen för Ålands del inför de nya inreserestriktionerna som träder i kraft på onsdag.

Dock är flera frågor ännu oklara kring vad som gäller på Åland och hur det kommer att vara i praktiken.
- Vårt arbete på Åland kommer inte att påverkas särskilt mycket, troligen kommer mängden resenärer att minska, säger Kim Westman till Ålands Radio på måndagsförmiddagen. En stor fråga som det arbetas med under måndagen är vad restriktionerna innebär för hälsovårdsmyndigheterna.

- Enligt rekommendationerna ska människor testas vid gränserna och en sådan beredskap har vi inte och ett sådant tillvägagångssätt har vi inte haft på Åland, så vi ska diskutera och se hur frågan utvecklar sig, säger Kim Westman.
Han säger att reglerna efterhand börjar vara klara, nu gäller frågorna olika tolkningar och hur behörigheterna mellan riket och Åland ska tolkas i vissa frågor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »