Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 januari, 2023 - 11:09Uppdaterad: fredag, 20 januari, 2023 - 17:03

Flera butiker i staden tvingas slå igen – uttrycker besvikelse mot politiker och City Mariehamn

Flera företagare uttrycker att de känner att de saknar stöd från City Mariehamn och politiker vad gäller att hålla staden vid liv.

Kortvaruboden, Bubblan och Ehns är några butiker i Mariehamn som nyligen tvingats lägga ned sin verksamhet.

–Jag tycker det känns tråkigt, Mariehamn behöver butikerna. Vi hoppas fortfarande att någon ska komma in och ta över för vi vill att butiken ska fortsätta, säger Lotta Nordlund-Sjölund på Ehns.

Stadsstyrelsens ordförande Ingrid Zetterman (Lib) säger att hon förstår att företagarna har det tufft, kassorna tömdes redan under pandemin vilket minskat uthålligheten och inflationen och elpriser påverkar.

–Bortsett från den akuta krisen som dessutom kommer i spåren av corona så händer jättemycket positivt i staden och det sker en kraftig utbyggnad, säger hon.

Vad gäller hyror och andra ekonomiska incitament går det inte att göra så mycket från politiskt håll.

–Vi har väldigt låga hyresnivåer i Mariehamn. Att politiskt gå in och göra hyressänkningar blir nog väldigt svårt, säger Zetterman.

Michele Ferrari, som driver restaurang i centrum och sitter i stadsfullmäktige för liberalerna och Susanne Fagerström som sitter i styrgruppen för City Mariehamn gästade Åland Idag för att diskutera den uppkomna situationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »