Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 maj, 2017 - 13:02
  • Valborg ägs av Lemlands ungdomsförening och Lemlands idrottsförening. Arkivfoto.

Flera brister när Valborg besiktades

Lemlands ungdoms- och idrottsföreningar bör vidta nödvändiga åtgärder för att säkra ungdomslokalen Valborgs skick.

Det sade fullmäktige i går när man godkände en utökad ram så att ungdomsföreningen kan få två driftsbidrag man ansökt om på sammanlagt 17.600 euro.

I början av april besiktades Valborg och lokalen har en hel del brister. Till exempel sättningsskador i grundmuren, slitna fasadpaneler och fönster som är i behov av underhåll. Besiktningsmannen har också anmärkt på att det fläckvis finns grova rostangrepp i det falsade plåttaket och spår av träskadeinsekter på mellantaket. 20-30 centimeter vatten står under huset, och besiktningsmannen rekommenderar att man i första hand tar reda på varför och försöker få bort vattnet på lämpligt sätt. Han rekommenderar också att man undersöker om huset behöver grundförstärkas, varpå man kan ta fram en åtgärdsplan för övriga åtgärder och underhåll.

Ungdomsföreningens ordförande Kenth Söderström säger att det är för tidigt att uttala sig om hur stora upprustningskostnader det rör sig om.
- Fullmäktigemötet var ju i går så vi har inte hunnit ta ställning till något ännu, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »