Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 maj, 2023 - 15:03Uppdaterad: onsdag, 3 maj, 2023 - 15:30
  • Det var många som reste med M/S Eckerö i april. Arkivbild.

Fler reste med kortrutt trots att det bara är en färja

Trots att det bara är M/S Eckerö som kör kortrutten till Sverige numera var det fler passagerare som åkte i april i år jämfört med samma månad i fjol. 

I april i fjol hade de två kortrutterna totalt 84.168 passagerare medan det i år var 84.524 passagerare, en ökning med 256 personer. I sammanhanget är det värt att notera att M/S Rosella var ur trafik en del av april i fjol. Eckerö Linjens passagerarvolym i april i fjol var 71.516. 

-Självklart är det så att det ökade antalet resande på vårt fartyg främst beror på att vi idag trafikerar ensamma på kortrutten, men samtidigt är det ändå glädjande att se att Åland som destination nu börjar återhämta sig på riktigt från drygt två år med pandemi och stängda gränser, säger Tomas Karlsson VD på Eckerö Linjen 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »