Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 5 september, 2018 - 06:27
  • Fifax fiskodling i Eckerö får konkurrenter i riket. Arkivfoto: Owe Sjöblom

Fler landbaserade fiskodlingar

Den landbaserade fiskodlingen i Eckerö får fler konkurrenter i riket. I Varkaus och Nystad finns redan liknande anläggningar och för tre andra havsbaserade anläggningar har tillstånd beviljats, bland annat för en anläggning i Gustavs.

Gemensamt för de redan verksamma är att alla hittills gått med förlust. Enligt uppgifter på finska Yles hemsida görs satsningarna för att konkurrera med norsk lax som fått en dominerande ställning på den finländska fiskmarknaden och för att tillstånd för traditionella fiskodlingar är svåra att få.

Enligt artikeln är Fifax i Eckerö den största som på sikt räknar med en produktion på upp till tre miljoner kilo per år. Anläggningen i Varkaus ska producera en miljon kilo och i Nystad 400.000 kilo per år.

Det här rapporterar alltså finska Yle https://yle.fi/uutiset/3-10382846

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »