Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 oktober, 2016 - 15:41Uppdaterad: fredag, 7 oktober, 2016 - 15:49
  • Juristen Veronica Dalenius föreläste om intressebevakarens roll i brottmål. Foto: Tomas Tornefjell.

Fler intressebevakare behövs

Intressebevakare som kan hjälpa barn vid exempelvis rättsprocesser är en bristvara på Åland. Nu hålls en kurs för att utbilda fler.

- Om föräldrarna är misstänkta för till exempel barnmisshandel kan de av naturliga skäl inte fungera som ett stöd för sitt barn under rättsprocessen. Och då behöver barnet få hjälp av en intressebevakare. Det säger juristen Veronica Dalenius som var en av föreläsarna i dag under Rädda Barnens kurs om hur intressebevakning används inom brottsprocesser och i barnskyddet.

Janina Björni på Rädda Barnen säger att det behövs fler intressebevakare på Åland och det är en viktig anledning till att kursen hålls.

- Kursen vänder sig till socialarbetare, jurister, poliser och andra som kan tänkas ta på sig rollen som ett barns intressebevakare, säger Janina Björni.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »