• Ingrid Johansson efterlyser ett bredare perspektiv på idrottsliga behov. Foto: Hasse Persson-Bru
Publicerad: onsdag, 27 september, 2017 - 05:53

Fler än fotbollen behöver stöd

-Prioritera de med störst behov. Det skriver liberalen Ingrid Johansson i en insändare med anledning av stadsfullmäktiges beslut i går att gå in för att spendera 3 miljoner euro på fotboll och friidrott utan att ha sett över de totala idrottsliga behoven.

Ingrid Johansson var en av dem som ville återremittera ärendet för att få ett mer grundligt underlag. En motivering till det var att kultur- och fritidsnämnden, som utrett ärendet, inte alls tittat på behoven hos andra idrotter. Johansson påpekar också att varken fotbollen eller friidrotten har köer till sina verksamheter medan andra sporter har det trångt och flera föreningar har långa köer till sina verksamheter.

Fler Nyheter

Stort minus för Eckerökoncernen

Rederiaktiebolaget Eckerö redovisar ett minus på 5,5 miljoner euro för den första halvan av 2019.

Perämaa möter Lintilä

Idag befinner sig finansminister Mats Perämaa i Helsingfors för att träffa riksregeringens kollega Mika Lintilä.

Färre trafikolyckor

Det skedde mindre antal trafikolyckor med personskador under årets andra kvartal, det visar statistik från Ålands statistik och utredningsbyrå, Åsub.

107 sidor på finska, en på svenska

Landskapsregeringen, LR, fick ett betänkande nästan uteslutande på finska från justitieministeriet för att ge ett yttrande. Det handlade om en arbetsgrupp som har utrett de högsta laglighetsövervakarnas uppgiftsfördelning.

Intresse finns för Degersands camping

Mäklare Robert Gustafsson
-Det finns ett intresse för att köpa anläggningen i Degersand, men ingenting är klart ännu. Det säger Robert Gustafsson på Mäklarhuset i Mariehamn.

Hälften bärgat efter Alfrida

Oskar Qvarnström
Över 400 000 kubikmeter skog har tagits tillvara efter stormen Alfrida. Det utgör ungefär hälften av all skog som föll i stormen.

Nya lagtingskandidater för Obunden samling

Obunden samling lanserade i går fyra nya kandidater inför lagtingsvalet i oktober.

Inga större skillnader i användningen av rusmedel på Åland

Ett längre inslag (från Åland idag):
Under ett par år har studier från riket visat att alkohol- och tobaksbruket bland ungdomar i åldrarna 12-18 har minskat.

Skolinbrott har blivit vanligare

Godby högstadieskolas rektor Ida Fyrqvist:
Skolor har enligt polisen blivit attraktiva mål för inbrottstjuvar. Under helgen inträffade en grov stöld på Övernäs skola, där bland annat surfplattor stals.