Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 3 december, 2020 - 11:51Uppdaterad: torsdag, 3 december, 2020 - 17:12
  • Näringsavdelningens chef Linnéa Johansson. Foto Totte Vesterlund

Fler företag kan få omprövning om företagsstöd

Nu har ett åländskt företag sökt och fått en omprövning av det beslut om kostnadsstöd de tidigare fick från statskontoret, vilket enligt Linnéa Johansson, avdelningschef på näringsbyrån, öppnar för att fler åländska företag kan få omprövningar.

Som Ålands radio tidigare rapporterat har åländska företag som beviljats landskapets likviditetsstöd fått avslag eller avdrag om de senare också ansökt om kostnadsstöd från statskontoret.
- Det går inte att säga att alla åländska företag kan få ändringar i beslutet, eftersom det kan ha funnits fler faktorer i statskontorets beslut än ifall man tidigare fått likviditetsstöd. Men alla kan söka, och att man gjort en ändring i det här fallet är ett juridiskt prejudikat så till vida att alla ska behandlas lika inför lagen, säger Linnéa Johansson.
Inför nästa omgång kostnadsstöd, som täcker perioden juni-oktober öppnar har statskontoret ändrat lagtexten så att avdrag eller avslag inte längre ges till företag som tidigare fått likviditetsstöd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »