Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 mars, 2020 - 09:56Uppdaterad: torsdag, 19 mars, 2020 - 10:36
  • Maxinges vd rekommenderar att man handlar tidigt på morgonen om man tillhör coronavirusets riskgrupp. Arkivfoto.

Fler butiker viker morgontimmarna åt riskgruppen

Varuboden på Åland och Maxinge sällar sig nu till butikerna som vill att kunder som tillhör riskgruppen för coronaviruset ska få handla i lugn och ro tidigt på morgonen.

Från och med fredag den 20 mars kommer S-marketaffärerna i Godby och Jomala samt Varuboden City att undantagsvis öppna en timme tidigare alla vardagar, det vill säga redan klockan 06.00.
– Vi önskar att andra kunder respekterar det här och kommer till affären under en senare tidpunkt under dagen, skriver branschdirektör Bengt Vinberg i ett pressmeddelande.
 
Sparhallen och Maxinge håller kvar vid sina vanliga öppettider, men vissa butiker i köpcentret kan på grund av den speciella situationen ha avvikande öppettider. Det framgår i så fall på köpcentrets hemsida, skriver Maxinges vd Dan-Johan Dahlblom i ett pressmeddelande. Han uppmanar de som tillhör coronavirusets riskgrupp att komma och handla så tidigt på morgonen som möjligt, då det är lugnt och alldeles nystädat i köpcentret och Sparhallen.

Både Dan-Johan Dahlblom och Bengt Vinberg berättar att städrutinerna intensifierats i deras butiker.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »