Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 juni, 2011 - 16:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Fiskodlingen ska bli mer miljövänlig

Fiskodlingen smutsar fortfarande ned våra vatten även om mycket har blivit bättre. Samtidigt är näringen viktig för många åländska kommuner och nu vill man satsa på att göra fiskodlingen kretsloppsanpassad. Så kan man sammanfatta den rapport som samrådsgruppen för fiskodling idag ger ut, där både landskapet och näringen varit involverade. -Visst kunde man förbjuda fiskodling, men det har inte varit landskapsregerings målsättning, eftersom den då bara kunde flyttas till Roslagen eller Åbolands skärgård, säger miljöminister Katrin Sjögren.Olof Karlsson, som är en av representanterna för fiskodlingen, anser att rapporten är ett av de bästa dokumenten som kommit från landskapet på länge.-Det viktigaste är att få fodret Östersjöanpassat, så vi slipper ta foder och näring från bland annat Sydamerika, säger Olof Karlsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »