Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 december, 2019 - 08:22Uppdaterad: onsdag, 4 december, 2019 - 06:49

Fiskebåt på grund-befälhavaren berusad

Nyligen stod en befälhavare för ett fiskefartyg inför tingsrätten åtalad för fylleri i sjötrafik och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

Det var i april i fjol som ett fiskefartyg gick på grund söder om Björkör i Föglö södra skärgård. Befälhavaren var berusad och blåste över 1,5 promille. Dessutom lämnade han bryggan trots att det var dimma vid tillfället och på det sättet äventyrade han säkerheten för de tre övriga besättningsmedlemmarna som var ombord. Befälhavaren har erkänt båda åtalspunkterna.

Åklagaren Peter Rikberg yrkade på att befälhavaren döms till villkorligt fängelse upp till tre månader samt förlust av behörighetsbrev i ett år och tingsrätten gick på den linjen och dömde befälhavaren enligt yrkandet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »