Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 september, 2019 - 13:34Uppdaterad: onsdag, 11 september, 2019 - 13:50
  • Kommundirektör Erik Brunström säger att Finström hoppas sälja tomten vidare efter att man har röjt upp ruinerna efter Godby hotell, som ifjol brann ner. Foto: Ann-Christine Karlsson.

Finströms kommun köper Godby hotellfastigheten

Finströms kommun köper nu Godby hotellfastigheten till ett pris av 45.000 euro, efter att landskapsfogdeämbetet i måndags höll auktion. Det var i maj 2018 som Godby hotell brann ner till grunden.

-Det är tragiskt att 150 år av historia brann upp. Nu har den här fastigheten i drygt ett år stått som nedbrända ruiner i anslutning till bykärna och bostadsområde, vilket innebär både en säkerhetsrisk och en skönhetsfläck. Kommunens förhoppning har varit att någon privat aktör skulle vara intresserad av att köpa fastigheten, men vi har haft beredskap att gå in och ta hand om den när så inte blev fallet, säger Finströms kommundirektör Erik Brunström.

Kommunen hoppas ändå på en vidareförsäljning efter att man har röjt upp tomten. Man kommer också att se över detaljplanen, som idag säger att platsen ska användas för härbärgeringsverksamhet, alltså hotell.

-Det kan ha begränsat intresset på den privata marknaden, säger Erik Brunström.

 

 

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »