• Finström och Saltvik är positiva till att de norråländska kommunerna skulle samarbeta kring barnomsorgsfrågor. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: fredag, 20 oktober, 2017 - 06:06

Finström vill ha gemensam planerare

Kommunstyrelsen i Finström har bestämt sig för att fråga de övriga norråländska kommunerna om de är intresserade av att samarbeta gällande en samhällsplanerartjänst.

Efter att Finströms samarbete med områdesarkitektkontoret i Jomala upphört saknar man i dag en dylik tjänst. Senast den 24 november vill Finström veta vad de övriga kommunerna tycker.

På senaste styrelsemötet diskuterades också högstadiedistriktets förslag om att inrätta en gemensam barnomsorgsledare för norra Åland. Kommunstyrelsen ställer sig positiv till den här tanken och begär invånarnämndens utlåtande. Men man föreslår också som alternativ att man gör om barnomsorgsledartjänsten i Finström till en köptjänst som övriga kommuner kan få köpa in sig i. Även Saltviks kommunstyrelse har diskuterat den gemensamma barnomsorgsledartjänsten och man är positiv till en samordning kring barnomsorgsfrågor, däremot har man inget behov av köp av tjänster från gemensam barnomsorgsledare.

Fler Nyheter

Utskott röstar om parlamentsplats

På tisdag gör EU:s utskott för konstitutionella frågor ett nytt försök att rösta om fördelningen av parlamentsplatserna i samband med Brexit.

Josefin Sonck vann humorpris

Åländska komikern Josefin Sonck vann på fredagkvällen priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan.

1394 har förhandsröstat

1394 personer har förhandsröstat i presidentvalet vid postens förhandsröstningsställen i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö.

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.