Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 oktober, 2017 - 06:06
  • Finström och Saltvik är positiva till att de norråländska kommunerna skulle samarbeta kring barnomsorgsfrågor. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Finström vill ha gemensam planerare

Kommunstyrelsen i Finström har bestämt sig för att fråga de övriga norråländska kommunerna om de är intresserade av att samarbeta gällande en samhällsplanerartjänst.

Efter att Finströms samarbete med områdesarkitektkontoret i Jomala upphört saknar man i dag en dylik tjänst. Senast den 24 november vill Finström veta vad de övriga kommunerna tycker.

På senaste styrelsemötet diskuterades också högstadiedistriktets förslag om att inrätta en gemensam barnomsorgsledare för norra Åland. Kommunstyrelsen ställer sig positiv till den här tanken och begär invånarnämndens utlåtande. Men man föreslår också som alternativ att man gör om barnomsorgsledartjänsten i Finström till en köptjänst som övriga kommuner kan få köpa in sig i. Även Saltviks kommunstyrelse har diskuterat den gemensamma barnomsorgsledartjänsten och man är positiv till en samordning kring barnomsorgsfrågor, däremot har man inget behov av köp av tjänster från gemensam barnomsorgsledare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »