Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 februari, 2010 - 10:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Finskt fartyg tappade containrar

Det finländska fraktfartyget Linda tappade i lördags flera containrar i havet söder om Gotland. En av containrarna innehåller miljöfarliga ämnen.-Vi försöker nu utreda vad containrarna innehöll exakt för skadliga ämnen. Vi vet att det är giftiga och skadliga ämnen det handlar om, men exakt hur giftiga de är om de späs ut i vattnet vet vi inte, säger Fredrik Eriksson vid Kustbevakningen i Karlskrona till tidningen Gotlands Allehanda.Enligt uppgift handlar det om fem ton brandfarliga ämnen, sju ton ämnen som är skadliga för den marina miljön samt åtta ton andra miljöfarliga ämnen. I helgen sökte Kustbevakningens flyg efter lasten, men utan resultat.Fartyget har redan anlänt till slutdestinationen S:t Petersburg och olyckan kommer att utredas av finska myndigheter eftersom incidenten skedde på ett finskt fartyg på internationellt vatten. Fartyget tillhör Langh Ship, men var uthyrt till rederiet Containerships, och var på väg från Rotterdam till S:t Petersburg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »