Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 oktober, 2010 - 16:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Finska centern positiv till översyn av s-lagen

En positiv reaktion på det åländska önskemålet om att en översyn av självstyrelselagen skrivs in i nästa riksregerings regeringsprogram. Det fick en delegation från åländsk center, med lagtingsgruppens ordförande Gun Carlson i spetsen, när man nyligen fick träffa finländska centerns vice ordförande Tuomo Puumala och partisekreterare Timo Laaninen i riksdagen. Tidigare har den parlamentariska självstyrelsekommittén träffat samtliga riksdagsgrupper i samma ärende. Den åländska centergruppen tog också fram frågan om behovet av att åländsk vindkraft får räknas med i rikets stödsystem, där ett lagförslag just nu behandlas i riksdagen. Någon reaktion på det från finländska centerns sida redovisas inte i det pressmeddelande som skickats ut. Gun Carlson betecknar ändå centerträffen i riksdagen som "särskilt lyckad".

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »