Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 september, 2021 - 06:27Uppdaterad: onsdag, 15 september, 2021 - 10:55
  • Anna-Maja Henriksson menar att det finns läge för förbättring. Arkivfoto: Rasmus Olin.

"Det finns saker som kan göras bättre"

Tidspress är en av orsakerna bakom bristen på kommunikation mellan riket och Åland under pandemin, det säger justitie- och Ålandsminister Anna-Maja Henriksson som igår besökte Åland.

Landskapsregeringen har vid upprepade tillfällen lyft brister i dialogen och för bara några veckor sedan uppgav lantrådet Veronica Thörnroos att man överväger en JK-anmälan.

Under pandemin har många beslut fattats på kort varsel men Anna-Maja Henriksson menar också att pandemin krävt mycket av både ministerierna och politikerna och att alla nog inte insett hur viktigt det är att ha en etablerad kontakt med Åland.

- Det är så att varje ministerium måste titta på sitt eget agerande och själv se sig i spegeln och jag tror att det säkert finns saker som kan göras bättre. För egen del har jag som Ålandsminister påmint mina kollegor om att de måste minnas att vara i kontakt med Åland när de föreslår saker som påverkar livet på Åland, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »