Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 juli, 2024 - 06:19Uppdaterad: torsdag, 1 augusti, 2024 - 06:04

Finnlines: Antalet passagerare har mer än fördubblats

Antalet passagerare på rutten Nådendal–Långnäs–Kapellskär med Finnlines har mer än fördubblats jämfört med tidigare år. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande. 

Fraktrederiet Finnlines har under den senaste tiden satsat på trafiken till och från Åland – med bland annat nya fartyg som Finnsirius och Finncanopus. 

Totalt transporterade Finnlines 409 000 passagerare på sina linjer i Östersjön under det första halvåret av 2024, vilket var mer än 100 000 fler än året innan. Antalet transporterade fordon minskade från 86 000 till 47 000, men då inkluderas inte passagerarbilar i statistiken, och antalet transporterade fraktenheter ökade med ungefär 12 procent. 

Företagets omsättning ökade under det första halvåret med 6 procent, eller 21,6 miljoner euro. 

Förtydligande: I en tidigare version av artikeln stod det att transporten av bilar minskade, men då inkluderar inte statistiken passagerarbilar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »