Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 mars, 2022 - 07:48Uppdaterad: fredag, 25 mars, 2022 - 12:57

Finländskt bolag vill storsatsa på åländsk vindkraft

Bolaget Ilmatar Energy vill genom ett nyligen bildat åländskt dotterbolag bygga en storskalig havsbaserad vindkraftspark i Norrhavet.

På bolagets hemsida framgår det att man nu bygger upp ett arbetsteam på Åland och att utvecklingsarbetet samt arbetet med tillstånd görs tillsammans med myndigheter och andra intressenter inom de närmsta åren. Målet är att de första vindkraftverken ska snurra innan 2030.

”Åland har enorm potential för storskalig energiproduktion. Fullt utbyggt innebär projektet en produktion som är hundra gånger så stor som Ålands nuvarande energibehov”, skriver bolaget.

- Vind är den nya oljan och Åland har en möjlighet att ta vara på den, säger bolagets marina rådgivare Martti Leinonen i ett videoklipp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »