Publicerad: torsdag, 24 november, 2016 - 11:51Uppdaterad: torsdag, 24 november, 2016 - 12:41
  • Projektchef Taneli Ala-Rakkola, infrastrukturminister Mika Nordberg och trafikbyråns chef Lennart Nord, presenterade Vårdöbrons byggare. Foto: Ulf Weman

Finländskt bolag bygger Vårdöbron

Det blir det finländska byggföretaget Graniittirakennus Kallio i Helsingfors som bygger nya Vårdöbron. Landskapsregeringen tog beslutet i plenum i dag.

Anbudssumman är nästan 13,3 miljoner euro och bron skall stå klar senast den 1 oktober år 2018 och den gamla bron skall vara riven senast den 30 april år 2019. Infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat, är nöjd med anbudet.

- Vi kostnadsberäknade bron till 13,5 miljoner, så vi låg ganska nära. Och tidsplanen för bygget håller såvida det inte blir besvär mot upphandlingen, säger han.

Hur många anbud som lämnades in och om det fanns något åländskt i bland dem är inte offentligt förrän besvärstiden gått ut den 22 december. Efter det skrivs också avtalet med Graniittirakennus Kallio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »