Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 juli, 2020 - 10:36
  • Institutet håller för närvarande på att sätta igång utvecklingsarbetet för ett vaccin mot coronaviruset. Genrebild.

Finland med i vaccininstitut - vill påverka coronaforskning

Finlands regering har beslutat att stödja forskningen och utvecklingsarbetet för ett vaccin som skyddar mot coronavirus med en miljon euro.

Samtidigt beslutade man att Finland ansluter sig till det Internationella vaccininstitutet, IVI. Det här skriver Social- och hälsovårdsministeriet i ett pressmeddelande. Institutet håller för närvarande på att sätta igång utvecklingsarbetet för ett vaccin mot coronaviruset. Enligt ministeriet har Finland som medlem bättre möjligheter att påverka den långsiktiga och strategiska vaccinforskningen och utvecklingen.

Finland har inte tidigare deltagit i institutets verksamhet som stat, men har utbytt information och samarbetat genom internationella program för hälsosäkerhet. Internationella vaccininstitutet är en organisation för forskning om och utveckling av vaccin.

Organisationen grundades 1997 på initiativ av FN:s utvecklingsprogram UNDP. Finlands medlemskap i institutet träder i kraft den 1 augusti 2020.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »