Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 6 december, 2020 - 10:00Uppdaterad: söndag, 6 december, 2020 - 10:00
  • Veronica Thörnroos. Foto: Nelly Björkqvist, ÅRTV

“Finansministerposten tillsätts i januari – ingen ko på isen”

Trots att finansminister Torbjörn Eliasson i veckan sagt i media att han vill stiga ner från posten den 18e december är han villig att sitta kvar till slutet av januari, och innan dess ska det vara fastslaget vem som blir finansminister för resten av mandatperioden.

Det säger lantrådet Veronica Thörnroos (C).

- Det är ingen ko på isen. Jag har pratat med minister Eliasson om att det vore lämpligt att den nya finansministern tillträder i januari, och det håller han med om. Han stannar på posten så länge det behövs, och jag garanterar att vi i januari tillsätter vår nya finansminister som ska sitta resten av mandatperioden, säger hon.

Hon vill inte svara på om det är Roger Nordlund (C), som från början var tänkt att bli finansminister, som nu tar posten, eller vilka andra kandidater som finns.

- Det kommer att finnas en finansminister på plats och han kommer att föras fram av Åländsk Center. Troligtvis blir det en han, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »