Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 november, 2023 - 15:06
  • Deltagarna i finansministermötet från vänster: Finlands understatssekreterare Leena Mörttinen, Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson, Danmarks avdelningschef Rasmus Degn, Nordiska Ministerrådets generalsekreterare Karen Ellemann, Islands finans- och ekonomiminister Thordis Kolbrun Reykfjord Gylfadottir, Norges finansminister Trygve Slagsvold Vedum och Ålands finansminister Roger Höglund. Bild från LR

Finansministern träffade nordiska kollegor

I onsdags deltog finansminister Roger Höglund i ett möte med de nordiska kollegorna i Bryssel. Det var Nordiska Ministerrådets årliga finansministermöte som hölls och det isländska ordförandeskapet var värd för mötet. 

Finansministrarna diskuterade ländernas prioriteringar i finanspolitiken mot bakgrund av inflation och dess följder. Med utgångspunkt i en presentation från OECD lyfte finansministrarna frågor om tillväxt och produktivitet i regionen. Även om de nordiska länderna är bland de mest produktiva länderna i världen, har OECD kunnat visa på en lägre produktivitet under en längre tidsperiod.  

- Gemensamma diskussioner kring finanspolitiska utmaningar är lärorikt. En av fördelarna vi har på Åland är politikers närhet till samhället, men det är också viktigt att ta del av de nordiska ländernas erfarenheter och lärdomar, säger finansminister Roger Höglund. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »