Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 december, 2010 - 14:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Finansministeriet tar inte hänsyn<br>till Åland i momsfrågan

Någon hänsyn till Åland tas inte i momsfrågan. Nu har finansministeriet i Helsingfors lämnat sitt förslag till regeringen att ändra momsreglerna. Ändringen innebär att den momsfria försäljningen sänks från tio euro till fem euro per vara. Ministeriet konstaterar att några tiotal arbetsplatser försvinner på Åland och att postorderhandeln mellan Åland och riket minskar till följd av lagändringen, men något undantag för Åland föreslås inte. Det var meningen att finansminister Mats Perämaa skulle diskuterat frågan med regeringen i Helsingfors, men det hinns nu inte med. Redan nästa vecka kan regeringen lämna ett förslag i frågan till riksdagen.- Jag har nu diskuterat saken med ålandsministern, Astrid Thors, och hon skulle nu sätta sig in i frågan, säger Mats Perämaa till Ålands radio.Redan i morgon kan frågan komma till beslut i regeringen i Helsingfors.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »