Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2024 - 06:20Uppdaterad: torsdag, 22 augusti, 2024 - 07:47

Fifax gick tre miljoner back första halvåret

Den landbaserade fiskodling Fifax hade ett rörelseresultat på minus tre miljoner euro under den första halvan av det här året, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. 

Under samma period förra året var resultatet minus 3,3 miljoner euro. Fifax har inte haft någon omsättning hittills i år. 

Efter omstarten efter IHN-utbrottet 2022 har nu fiskbeståndet växt från 59 ton vid årsskiftet till cirka 500 ton i dag. Under hösten räknar man med att försäljningen av fisk ska komma i gång. Som ett led i det skrev Fifax ett samarbetsavtal med sjömatshuset Kalavapriikki, vilket innefattade ett förskott om 1,4 miljoner euro vilket bidrar till finansieringen för att slutföra återuppstarten. 

I juni fick bolaget en halv miljon euro ett konvertibelt lån från vissa aktieägare och bolaget för i nuläget långt framskridna förhandlingar för ytterligare finansiering i form av främmande kapital, vilket är en förutsättning för att slutföra återuppstarten av hela anläggningen enligt planerna. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »